spisska_bela_1Mestský úrad Spišská Belá, Petzvalova č. 18, 059 01 Spišská Belá
Tel: 052/4680522 

Podateľňa mestského úradu: ivancakova@spisskabela.sk
Sekretariát primátora:
jneupauerova@spisskabela.sk
052/4680511

.
.

Business hours

Monday: 07:30 hod. – 15:30 hod.
Tuesday: 07:30 hod. – 15:30 hod.
Wednesday: 07:30 hod. – 16:30 hod.
Thursday: 07:30 hod. – 15:30 hod.
Friday: 07:30 hod. – 14:30 hod.


A legérdekesebb kulturális örökségek száma és rövid jellemzése:

A városközpontban található, történelmi szempontból jelentős építmények közé tartozik Remete Szent Antal római katolikus templom a 13. század közepéből, a reneszánsz harangtorony és városháza a 16. század végéről, a Mária-oszlop és az evangélikus templom a 18. századból, valamint számos, késői reneszánsz és barokk stílusban épült polgári ház, melyek a város műemlékvédelmi területét képezik. A Strážky nevet viselő városrészben a késői gótikus stílust képviselő Szent Anna katolikus templom a reneszánsz harangtoronnyal, amelyek a reneszánsz kastéllyal együtt nemzeti kulturális örökségek jelentős együttesét alkotják. A városhoz kötődik a két személyiség, Petzval Maximilián József és Greisiger Mihály neve, akikről két múzeumot neveztek el.  

Természeti látnivalók és üdülőhelyek száma és rövid jellemzése:

A sport és a természet szerelmesei részére kiváló a Szepesbéla (Spišská Belá) – Barlangliget (Tatranská Kotlina) kerékpárösvény. Ez a kerékpárösvény egy aszfaltozott felülettel ellátott, országút mellett vezető 3 m széles kerékpárút Szepesbéla és Barlangliget között húzódó, szemet gyönyörködtető természeti környezetben. A hossza 9 km. A szepesbélai halastónál (Beliansky rybník) kezdődik, és Barlangliget elején ér véget, s kétirányú. A kerékpárosokon kívül korcsolyázók és gyalogosok is kihasználhatják. Téli időszakban, elegendő hó esetén megmaradnak a sífutóléc-nyomok a kerékpárösvényen. Az ösvény mellett védett pihenőhelyeket találunk hatalmas turistatérképekkel. Ezzel a kerékpárúttal számos más terepkerékpár-út kapcsolódik össze az erdei környezetben.        

 Szepesbélai halastó (Beliansky rybník)

Jelenleg a halastó környékét Szepesbéla (Spišská Belá) lakosai és a város látogatói veszik igénybe pihenőövezetként. Nagyon jól megközelíthető a 9 km hosszú kerékpárösvénynek köszönhetően is, amely Barlangligetre (Tatranská Kotlina) vezet.