Penzión Pltník (Pltník panzió)
Cím: Penzión Pltník, Červený Kláštor 93, 059 06 Červený Kláštor
E-mail: info@penzionpltnik.sk
Tel.: +421 52 482 2656, +421 918 865 023, Recepció:+421 915 890 937
GPS: 49,39028, 20,39833
www.penzionpltnik.sk

ÜDVÖZÖLJÜK A PIENINEKBEN

A Pltník panzió Vöröskolostor (Červený Kláštor) községe előtt, a Pieninek Nemzeti Park belépő kapujának gyönyörű környezetében, a Dunajec folyó partján helyezkedik el.

Vöröskolostor (Červený Kláštor), varázslatos kilátásával a Peininek dominánsára – a Korona-hegyre (Tri Koruny), nemzetközi jelentőségű idegenforgalomi középpont és a Magurántúl (Zamagurie) turisztikai gyöngyszeme, mely nem csupán az érintetlen természet ajándékaival rendelkezik, hanem gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal.

Az egész régió legnagyobb attrakciója a hagyományos fatutajozás a Dunajec folyó áttörésein, amely még a nagyigényű turistákat is kielégíti. A tutajok központi állomása a Pltník étterem és panzió mellett található.

ÉTTEREM, SZÁLLÁS, KEMPING ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

A kunyhóba és a kandallóval és bárral rendelkező étterembe érkezés után átélheti a gorál atmoszférát.

Közvetlenül a Dunajec partján a fa kunyhóban füstölt pisztrángból, sült malacból, vagy grill csirkéből készült ételeket és specialitásokat kóstolhatnak.  Mindezt népzene és vicces kísérő program mellett.

A Pltník panzió 50 férőhelyes. Az elszállásoláson kívül olyan szolgáltatásokat kínál a klienseknek, mint: a wellness (finn szauna, hidromasszázs kád, klasszikus masszázsok), saját strand belépéssel a wellness központba és a folyóhoz.

Vannak itt még napágyak, gyereksarok és pihenő sarok (asztali tenisz, biliárd,asztali foci) is. A panzió területén található még multi funkciós sportpálya, játszótér, fitnesz pálya és paintball. A sporteszközök kölcsönzőjében találnak rafting csónakokat, kerékpárokat, síléceket, labdákat és más sporteszközöket.

A Pltník panzió létesítményében tetszetős és népszerű szálláslehetőség a három teljesen új, otthonos és teljesen felszerelt gorál faház – Chalúpky v Pieninách (Kunyhók a Pieninekben) www.chatypieniny.sk

A panzióban található még a DUNAJEC kemping, amely konyhával, zuhanyzóval, toalettel, elektromos csatlakozókkal, faanyaggal ellátott tűzrakó helyekkel, kijelölt parkolóhelyekkel, közvilágítással, ruha és neoprén szárítókkal…stb rendelkezik.

CIPRIÁN LEGENDÁJA

Vöröskolostor (Červený Klásštor) elsősorban a karthauzi kolostorról híres.

A község meglátogatása során megtudhatja, hogy nevét a kolostor piros tetejéről kapta-e, vagy valamilyen más okból. Az biztos, hogy kapcsolódik hozzá egy legenda Cipriánról, a repülő szerzetesről. A megható történet az emberi vágyról és annak beteljesüléséről nemrég lett megfilmesítve.

KÖZEL VAN LENGYELORSZÁG

A panzió környéke sokféle pihenési lehetőséget kínál, mint például a gyalog-, hegyi- és vízi turisztika, rafting, kerékpározás, folklór rendezvények, történelmi-, kulturális- és építészeti műemlékek és egyéb szórakozási lehetőségek. A szlovák fa hajókon kívül a határ menti Dunajec folyón számos lengyel tutaj is úszik. A turisták örömmel látogatják a lengyel Nedec várat, és séta hajókáznak a Csorsztin-tavon.

NE HAGYJA KI

A közeli Lehnic (Lechnica) községben nemrég kerékpárutak épültek a singletrails kedvelői számára.

Így azok a látogatók, akik szeretik az adrenalin sportokat, a raftingon kívül ezeket a pályákat is kipróbálhatják, vagy felfuthatnak a Korona-hegyre (Tri koruny) és a magasból megtekinthetik a Dunajec folyó szurdokvölgyének gyönyörű zegzugait és a Pienineket.