Cím: Hlavné námestie 95/49, 060 01 Kežmarok,
E-mail: info@hotelhviezdoslav.sk
Tel.: +42152 788 75 75
GPS: 49.1371176,20.4212265

KIS HOTEL NAGY SZÍVVEL

A Boutique Hotel Hviezdoslav**** Késmárkban (Kežmarok) az egyike Szlovákia Történelmi szállodáinak, amely egyedülálló élményt kínál a történelem és a szállodai kényelem összefonódó eleganciájával, minőségével, finom gasztronómiájával, kellemes és bensőséges légkörével, egyéni megközelítéssel a vendégekhez és tökéletes relaxációval. A Magas-Tátra fenséges hegycsúcsai, illetve a hotel környezetében fekvő történelmi műemlékek különleges varázst és színt kölcsönöznek neki. A hotel személyzete gondoskodik az Ön maximális kényelméről, a meghitt szobákról, a professzionalitásról és a legjobb választékról, amelyre egy síléceken töltött nehéz nap, vagy túra után szüksége lehet.

A szálláson, valamint az étkezési és konferencia szolgáltatásokon kívül a test és a lélek harmóniáját kínálja wellness szolgáltatásaival. A szolgáltatások minőségét több díjazott szakértő és látogató értékelte.

A gasztronómiai élmények összekapcsolódása az irodalmi estekkel, az írókkal vagy történelmi személyiségekkel való találkozókkal, vagy az európai konyhával a kivételesség pecsétjét biztosítják a szállodának.

Látogatása során a szálloda behúzza Késmárk (Kežmarok) történelmébe festményein keresztül, amelyek az étteremben, a kávézókban és a szalonokban vannak elhelyezve.

A hotel nevét nem véletlenül kapta, objektumában késmárki tanulmányai alatt valóban élt a legnagyobb szlovák költő, Pavol Országh Hviezdoslav. Még rajta kívül a késmárki Líceum számos diáknak kínált tanulmányi lehetőségeket, akik híres személyiségek lettek Magyarországon, vagy valahol a világon.

 

MEGÉRI A FIGYELMET

A KÉSMÁRKI VÁR – a hotel közelében található – gyalogos sétával kb. 10 pernyi távolságra.

Szépen felújított reneszánsz székhely, amely főleg a Thököly családdal áll összeköttetésben. Tele van sok történettel, mutatós és érdekes kiállításokat rejt – mint pl. az 1. röntgen gép Magyarországon.

A LEGNAGYOBB ISKOLAI TÖRTÉNELMI KÖNYVTÁR KÖZÉP-EURÓPÁBAN

Manapság a Líceum középiskolai történelmi könyvtár. Az évszázadok alatt olyan könyvalap alakult ki itt, amely 150 000 könyvből áll, amellyel a líceumi könyvtár Közép-Európa legnagyobb iskolai történelmi könyvtárai közé sorolandó.

A legértékesebb könyveket az 55 ősnyomtatvány együttese alkotja. 1470 és 1500 között nyomtatott könyvekről van szó. További 3 000 könyv az 1600-ig tartó időszakból származik. A ritkaságok közé tartozik a 600 zenei titulus és az ugyanannyi grafikai levél.

NE HAGYJA KI

A Líceum közelében található az Artikuláris fatemplom (UNESCO) és a páratlan Új evangélikus templom. A város természetesen többet kínál.  A régi szépségek kedvelőinek azt ajánljuk, hogy maradjanak a történelmi úton, amely végigvezeti őket Késmárk (Kežmarok) legszebb és legértékesebb nevezetességein.