Rólunk

Kedves látogató!

Amennyiben Ön a következő kulcsszavakat írta be az internetes keresőjébe: Tátra, Tatry, Spiš, Szepesség, Pieninek, Pieniny, és ismeretszerző, pihenést biztosító vagy egészséges, természetbarát környezetbe tervezett utat keres, köszöntjük a honlapunkon. Ne riassza el Önt a látszólag komplikált cím, Szlovákia északi részén található, földrajzilag kivételes környezetbe kalauzolja el Önt…

Optimális helyet keres üdüléséhez? Megkíséreljük meggyőzni Önt, hogy ezt a helyet épp nálunk fogja megtalálni – a Tátra-Szepesség-Pieninek (Tatry-Spiš-Pieniny) Regionális Turisztikai Szervezet területén, amely hatásköre az Iglói vártól (Spišský hrad) és Lőcsétől (Levoča) az északi szlovák-lengyel országhatárig terjed, amely egy részét a Dunajec folyó képezi. A Magas-Tátra és a Lőcsi-hegység előhegységétől egészen a Pieninekig.

Az Iglói vártól (Spišský hrad) és a Késmárki vártól (Kežmarský hrad) a Hanusfalván (Spišské Hanušovce) található kastély körül a Vöröskolostorban (Červený kláštor) lévő karthauzi kolostorig…

A nyári időszak folyamán nálunk nem kell félnie az időjárási kilengésektől és szélsőségektől, amelyek már egy másik alkalommal tönkretették az Ön üdülését… Tagjaink egész évben színvonalas elszállásolást, étkeztetési szolgáltatásokat és számos más szolgáltatást nyújtanak. A téli időszakban élvezheti a síkirándulást a síközpontokban és a fürdőzést a Ménhárdi (Vrbov) termálfürdő fedetlen medencéiben, esetleg a pihenést a wellness központokban. Kedvező időjárás esetén energiával töltődhet fel a Bélai-havasok (Belanské Tatry), Lőcsei-hegyek (Levočské vrchy) és a Pieninek (Pieniny) gyönyörű természeti környezetében (Bélai-barlang látogatása, turistakirándulások, kerékpártúrák, piknik a természetben, tutajozás a Dunajec folyón, horgászás, csónakázás), s mindezt akkor is, ha Ön kiváló sportoló vagy ha éppenséggel kisgyermekes családja van.

Minden időjárási körülmények között frissítheti tudását az erdőben, családtagjaival átélheti azt a büszkeséget, amivel őseink művészete tölt el bennünket nemcsak azoknak az egyedülálló történelmi nevezetességeknek a megtekintésekor, amelyek az UNESCO Világörökségi Listáján szerepelnek, hanem az összes tagközségben és -városban található műemlékek megcsodálásakor. Élvezni fogja a különböző építészeti stílusokat a legrégebbiektől a legmodernebbekig terjedően, és biztosan magukkal ragadják majd Önt a reneszánsz, gótikus vagy barokk műemlékek, amelyek nagy számban fordulnak elő ezen a kis kiterjedésű, de könnyen hozzáférhető területen.

Köszöntjük, és válassza ki a megfelelő helyet üdüléséhez!

Töltse le a magyar, szlovák vagy angol nyelvű kalauzt – navigációt a GARMIN rendszerhez.

MAGYAR VÁLTOZAT

SLOVENSKÁ VERZIA

ENGLISH VERSION 

INFO CENTRES:

Kežmarok´s information agency:   info@kezmarok.sk ( +421 52 449 2135 )
Information agency of the town Levoča:  ikle@levoca.sk  ( +421 53 4513763 )
Information centre Ski Bachledová:  info@skibachledova.sk  (+421 52 4498101)
Regional tourist and information centre Spišská Belá: info@spisskabela.sk (+421 52 468 0517)

 

Regional organisation of tourist trade Tatry –Spiš –Pieniny

Address:
Hlavné námestie 1, 060 01 Kežmarok

Feedback: info@tatryspispieniny.sk

https://www.tatryspispieniny.sk/

Contact:
Ing.Gabriela Bodnárová – executive Director
Phone: + 421 52 46 60 206
Cell.: + 421 905 74 41 62
e-mail: gabriela.bodnarova@kezmarok.sk

Marek Kollár – administrator(web + newsletter )
Phone: + 421 52 449 2135
e-mail: info@kezmarok.sk